Öntözőrendszer karbantartás és téliesítés

Mint minden rendszernél itt is, nagyon fontos a szakszerű és rendszeres karbantartás, ellenőrzés a megfelelő működéshez. Az öntöző rendszer estében két kiemelten fontos tényező van. A rendszer téliesítése és  tavaszi újraindítása. Az általános karbantartásba beletartozik a szűrő tisztaságának ellenőrzése, a vezérlő szerkezet ellenőrzése, esetleges elemcsere, a szórófejek vizsgálata és átnézése.

Karbantartás:

Havi fix díjért 24 órás ügyeletet vállalunk ami magába foglalja a meghibásodások azonnali javítását, a rendszeres és szakszerű ellenőrzést. Díjunk elsősorban a terület nagyságától és a zónák számától függ.

Tavaszi újraindítás:

A tavaszi újraindítás optimális ideje április és május, mivel ekkor kezdenek intenzív fejlődésbe a növények, és már nem áll fenn a fagyveszély. Ezt a folyamatot érdemes szakemberrel végeztetni, hogy a beindítás mellett átvizsgálja az egész rendszert és kijavítsa az esetleges hibákat, károkat, amik télen keletkeztek.

 

*A szórófejek ellenőrzésével.

Téliesítés:

A téliesítés fő oka, hogy megvédjük az öntözőrendszerünket a téli fagyoktól. Mivel a csövek többnyire csak 25-30 cm-es mélységben vannak elhelyezve, így a hosszabb ideig tartó fagyok és a csövekben maradt víz együttesen könnyen károsítani tudják a rendszer elemeit, ami a tavaszi újraindításkor okozhat gondot, és jelentős plusz kiadást. A víztelenítést általában október végén, vagy november elején kell elvégezni, ami szakemberek segítségével csak pár órás munka.

 

komplett Árajánlat igénylés: http://greenfactory.hu/elerhetoseg/